Ako koristite istu lozinku za više online servisa zamenite je što pre

Velike kompanije kao što su Facebook i Netflix upoređuju podatke korisnika koji su se pojavili u prethodnom periodu, a koje su hakeri objavili nakon određenih napada.

lozinke zastita

Ukoliko pronađu da se određene lozinke poklapaju sa lozinkama na sajtovima ovih kompanija, od korisnika zahtevaju da ih zamene. Netflix, šalje mejlove korisnicima koji koriste istu lozinku na drugim servisima i društvenim mrežama, kao što su LinkedIn, Tumblr i Myspace.

Poruka glasi „Verujemo da se Netflix podaci koje koristite za prijavu poklapaju sa podacima koji su se ranije pojavili na internetu nakon prethodnih napada na druge kompanije, kako biste bili sigurni, resetovali smo lozinku umesto vas. Facebook je takođe upoređivao procurele inforamcije sa podacima koje koriste njeni korisnici. Obavešteni su bili samo oni korisnici čije se lozinke drugih sajtova poklapaju sa lozinkom koju trenutno koriste za prijavljivanje na Facebook nalog..

Nedavno su podaci Gmail, Hotmail i Yahoo korisnika koji su hakovani prodavani u Rusiji. Podacima oko 40 miliona Yahoo Mail korisnika, 33 miliona Hotmail korisnika i 24 miliona Gmail korisnika se tada trgovalo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2020 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.