CCleaner besplatni program za optimizaciju i čišćenje računara
CCleaner je program broj jedan za čišćenje vašeg računara. CCleaner uklanja nekorišćene temporary files sa vašeg računara omogućavajući Windows-u da radi brže i bolje, a istovremeno oslobađa prostor na vašem HDD.

Mnogi programi rade tiho u pozadini i opterećuju računar. CCleaner vam pomaže da brže počnete da radite ili da se igrate jer vam omogućava da pogasite nepotrebne programe.

CCleaner uklanja sledeće neželjene objekte:

Browser keš, History, Cookies, Index.dat.

Recycle Bin podatke, Temporary files i Log file.

Nedavno otvarane URL-ove i fajlove.

Kako da koristite CCleaner?

Health Check

Uklanja nekorišćene temporary files, idete na Start, pa kad završi pokrenete Make it better. Preporuka je da se ova opcija koristi pre svakog gašenja računara.

CCleaner is the number-one tool for cleaning your PC

Custom clean

Ima istu funkciju kao Health Check

Registry

Čisti registry bazu. Pokrenete Scan for Issues, kada završi skeniranje idete na Review selected Issues, iz padajuće kartice potvrdite No – Fix All Selected Issues. Kada završi potvrdite Close i vaša registry baza je čista.

CCleaner is the number-one tool

Tools

Kartica Tools sadrži dve korisne funkcije: deinstaliranje programa i uklanjanje programa iz Startup-a, to jest programa za koje ne želite da se pokreću prilikom podizanja Windows-a. Samo kliknite na program koji želite da deinstalirate, a zatim na dugme Uninstall.

Takođe, kod Startup-a selektujte stavke koje ne želite da se učitavaju prilkom podizanja sistema, a zatim kliknite na dugme Disable.

CCleaner is the number-one tool

Options

Kartica Options sadrži opcije za podešavanje programa. Ove opcije nisu toliko važne pošto programi savršeno rade i po standardnom podešavanju.

CCleaner je mali, jednostavan i brz program, a uz to je i besplatan. Očistiće vaš HDD od gomile smeća za koje niste ni znali da postoji i zato treba da ga imate na vašem računaru.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2021 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.