Kako brzo napuniti pametni telefon
Postoji nekoliko jednostavnih opcija kako da ubrzamo punjenje telefona pomoću trenutnog punjača. A ako zaista želite da ubrzate punjenje, postoje super brzi punjači koji mogu da napune vaš telefon do 50% za manje od 30 minuta. Ali nisu svi superbrzi punjači jednaki, a neki mogu čak i oštetiti vaš telefon.

brzo punjenje telefona

Evo nekoliko korisnih saveta kako da ubrzate punjenje telefona:

Koristite originalne adaptere za punjenje

Vaš telefon će se brže napuniti ako koristite originalni adapter. Ako kupujete novi punjač, obratite pažnju na ampere. Na vašem punjaču verovatno piše 5.0V>1A. Jedan amper biće dovoljan većini telefona. Ako punjač ima više ampera, brže ćete moći da napunite telefon.

Isključite telefon dok se puni

Ako možete bez telefona dok se puni, isključite ga. Time se sprečava trošenje energije za tekuće funkcije ili povezivanje, pa svaki dio energije odlazi u bateriju.

Ne koristite telefon dok se puni
Jedan od najvećih gubitaka energije na telefonu je ekran. Ako očekujete važan poziv i ne možete da isključite telefon, ostavite ga na miru dok se puni.

Prebacivanje u avionski režim

Kao i ekran vašeg telefona, povezivanje vašeg telefona je drugi veliki trošak za bateriju. Ako morate da koristite aplikaciju dok se telefon puni, prebacite je u avionski režim. Sva ažuriranja ili e -poruke koje ste napisali proći će kada se vrate na internet, ali u međuvremenu će se telefon brže puniti ako ima manje posla.

Kupite brzi punjač

Potencijalna brzina vašeg punjača zavisi od toga koliko snage može da iznese. Uobičajeni punjač proizvodi do 5 vati. Brzi punjač daje do 15W, a super brzi punjač više od 15W. Što je više vati, brže će se puniti, ali samo dok ne dostignete ograničenja vašeg telefona. Kupovina novog superbrzog punjača jedna je od najboljih kupovina koje možete napraviti. Punjači renomiranih marki imaju sertifikat da rade sa telefonima kako bi regulisali izlaz i isporučili samo onu snagu koja vam je potrebna. Primetićete da se nakon punjenja od 50% brzina punjenja usporava kako bi se zaštitila baterija vašeg telefona.

Ovi saveti mogu vam pomoći da maksimalno iskoristite vreme punjenja koje imate i da više nikada nećete morati da izlazite sa opasno niskom baterijom. Ako se vaš Android ili iPhone sporo pune, možda je vreme za novi uređaj.

 
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2021 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.