Kako da proverite da li imate originalni iPhone

iPhone je jedan od najpopularnijih telefona na svetu, ali i najfalsifikovaniji. Kupovina polovnog iPhone telefona uopšte nije lagan posao. Mnogo je korisnika koji jednostavno ne poseduju znanja kako da prepoznaju kopiju. 

iphone klon

Na tržištu se nalazi ogroman broj kopija. Neke kopije su toliko autentične da bez detaljnog pregleda nije lako potvrditi originalnost uređaja. Postoje načini kako da se prepozna iPhone kopija, a evo i kako.

Svaki iPhone ima jedinstveni serijski broj koji pomaže da se identifikuju specifični modeli i verifikuje da li se nalazi u Apple-ovoj bazi podataka. Nađite serijski broj svog telefona tako što ćete otvoriti Settings, odabrati General meni i otvoriti About sekciju. Skrolujte do opcije Serial Number. Posetit Check Your Service and Support Coverage i unesite serijski broj svog telefona. Sistem će vas obavestiti da li je je uređaj pod garancijom i da li je u pitanju originalni iPhone.

Budući da ne postoji kopija koja može u celosti da zameni original, postoje načini da vizuelno utvrditeda li je uređaj originalan. Displej na iPhone kopiji je uvek lošijeg kvaliteta. Ako nije manje rezolucije, onda je tamniji u odnosu na ekran original iPhone modela. Takođe, jedan od najboljih pokazatelja da li je iPhone kopija ili ne je njegova kamera. Veoma, ali veoma je očito kada pokrenete kameru da li je ona dobra ili ne. Opšte je poznato da su kamere iPhone uređaja izuzetno kvalitetne. Tako da, ukoliko niste iz nekog razloga zadovoljni kako se kamera ponaša i pravi fotografije, onda je to sigurno kopija.

Sinhronizacija iPhonea je odličan način da proverite da li je autentičan. Ako se povežete sa iTune aplikacijom, a ona ne prepoznaje ili iPhone ne može da sinhronizuje podatke, postoji velika šansa da je u pitanju kopija, ili je originalni uređaj oštećen.

Svaki iPhone dolazi sa mnoštvom već instaliranih aplikacija kao što su Contacts, Compass, Settings, Calculator, Music i Photos. Ako telefon nije jailbrekovan, one ne mogu biti obrisane. Zato, ako nemate neku od ovih aplikacija, neko je prčkao sa teleofnom, ili je on kopija.

Ako je iPhone jailbrekovan, možete da vratite originalni firmware ulaskom u DFD mod i instalacijom operativnog sistema. Ako vam apliakcije i dalje fale, onda je definitivno lažan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2020 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.