Kako prebaciti podatke sa starog telefona na novi




Kada dođe vreme za prelazak sa starog Android telefona na novi, moraćete da se uverite da su za sve relevantne podatke napravljene rezervne kopije u oblaku. Google automatski pravi rezervne kopije kontakata, evidencija poziva, tekstova i postavki na Disk. Sve ćete moći da vratite na novi telefon ako se prijavite sa svojim Google nalogom tokom početne konfiguracije.

 

Dakle, pre nego što pređete na novi telefon, ima smisla videti da li su ovi podaci već u oblaku.

Kako prebaciti podatke sa starog telefona na novi

Otvorite Podešavanja (Settings) iz aplikacije ili sa početnog ekrana.

Pomerite se nadole do dna stranice.

Idite na meni Sistem (System)  .

Dodirnite Rezervna kopija (Backup).



Uverite se da je opcija za Pravljenje rezervne kopije na Google disku (Back up to Google Drive) postavljen na Uključeno (On). Pritisnite Napravi rezervnu kopiju (Back up now) sada da biste sinhronizovali najnovije podatke na telefonu sa Google diskom. Idite na contacts.google.com da vidite da li su svi kontakti sa prethodnog telefona prešli na vaš Google nalog. Kontakti koje vidite na ovoj stranici biće oni koji će se pojaviti na vašem novom telefonu.

Kako prebaciti fotografije i video zapise na novi Android telefon

Google fotografije su izvanredna usluga za pravljenje rezervnih kopija fotografija i video zapisa. Možete da sačuvate fotografije i video zapise u originalnom kvalitetu, kvalitetu na kojem su snimljene ili da izaberete visok kvalitet, koji zadržava isti nivo detalja dok smanjuje veličinu fajlova.

Kako prebaciti podatke sa starog telefona na novi

Kako se podaci kopiraju u oblak, moći ćete da pristupite svojim fotografijama i video zapisima sa svog novog telefona, kao i sa web-a. Ako još niste podesili fotografije, evo kako da to uradite.

Otvorite Fotografije (Photos) iz aplikacije ili sa početnog ekrana.

Izaberite meni (vaš logo) u gornjem desnom uglu ekrana.

Dodirnite Podešavanja (Settings) .

Izaberite Rezervne kopije i sinhronizacija (Backup & sync) .

Uverite se da je prekidač za Pravljenje rezervnih kopija i sinhronizacije (Back up & sync) postavljen na Uključeno (On).

To je sve. Kada sigurnosne kopije fotografija i video zapisa budu bezbedno napravljene u Google fotografijama, možete početi sa postavljanjem novog telefona.




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2021 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.