Podešavanje Wireless Router-a

Kupili ste novi Wireless Router, na kutiji pise Easy Setup, Plug and Play… Sve ste povezali po uputstvu, ali router ne radi. Ubacujete instalacioni CD i idete na Next, Next… Finish, ali i dalje nema rezultata! Zašto? Upravo ovo je razlog zašto pišemo ovo uputstvo za podešavanje. Želimo da sve imate na jednom mestu i da uštedite vaš novac.

 

setovanje rutera

 

Ovo uputstvo sadrži instrukcije za prvo spajanje router-a na vašu mrežu, a možete ga koristiti i za podešavanje router-a ukoliko ste ga u bilo kom trenutku vratili na fabrička podešavanja (npr. reset dugme). 

Podešavanje router-a

Iz računara isključite UTP kabl koji povezuje računar i modem i uključite ga u WAN port na router-u.
Drugi UTP kabl koji ste dobili uz router povežite router i računar na način da jedan kraj uključite u računar, a drugi u jedan od četri LAN porta router-a.
Isključite modem i router iz struje na par sekundi, pa uključite ponovo.
Sa ovim podešavanjem vaš router je spreman za rad.

Na računaru otvorite web browser i ukucajte IP adresu router-a 192.168.1.1 ( sa donje strane router-a pise IP adresa, može biti i 192.168.0.1 ...) u address bar. Pritisnite tipku [Enter].

IP adresa

Upišite username admin i password admin u login prozoru i zatim kliknite OK. Posle toga će se otvoriti prikaz podešavanja router-a.

admin podesavanje router

Podešavanje naziva bežične mreže

 

Za promenu naziva bežične mreže iz menija izaberite Wireless, a zatim Wireless Settings. U polje SSID1 upišite željeni naziv bežične mreže.

SSID router

Za čuvanje promena kliknite dugme Save i restartujte router.

Postavljanje ili promena lozinke za pristup bežičnoj mreži. Za postavljanje ili promenu lozinke za pristup bežičnoj mreži iz menija izaberite Wireless, a zatim Wireless Security. Od ponuđenih tipova zaštite izaberite WPA-PSK/WPA2-PSK i u polje PSK Password upišite željenu lozinku (minimum 8 karaktera - slova i/ili brojeva engleskog alfabeta).

WPA-PSK/WPA2-PSK

Za čuvanje promena kliknite dugme Save i restartujte router. Sa ovim podešavanjem vaš router je spreman za rad.

Za sve probleme i pitanja, Router Wlan tim vam stoji na raspolaganju!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2020 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.