Kako izvršiti nadogradnju na Windovs 11
Windows 11 je počeo da se uvodi na odgovarajuće uređaje prošlog meseca, pošto je Microsoft lansirao svoj novi operativni sistem 5. oktobra. Svi koji koriste Windows 11 mogu besplatno da nadograde ako imaju kompatibilan računar.

 

Evo kako da dobijete Windows 11, besplatnu nadogradnju za svoj Windows 10 računar.

Kako instalirati Windows 11 preko Windows Update-a

Neki korisnici mogu da preuzmu Windovs 11 na isti način na koji biste dobili bilo koju novu verziju Windows-a.

Samo idite na  Podešavanja > Ažuriranje i bezbednost > Windows  (Update Settings > Update & Security > Windows Update)  i kliknite na  Proveri ažuriranja (Check for Updates) . Ako je ažuriranje dostupno, videćete ažuriranje funkcija na Windows 11. Kliknite na Preuzmi i instaliraj (Download and install).

Kako-instalirati-Windows-11-preko-Windows-Update-a

Novi računari će prvo dobiti nadogradnju na Windows 11, a očekuje se da će i ostali uređaji dobiti do sredine 2022. godine, u zavisnosti od starosti računara i hardvera.Preuzimanje operativnog sistema Windovs 11 preko Windovs Update je najlakši način za nadogradnju.

Kako preuzeti Windovs 11 preko Installation Assistant-a

Korišćenje Installation Assistant-a jednostavno vam pruža način da preuzmete i instalirate Windows 11 na jednom računaru.

Nakon što preuzmete Installation Assistant:

Izaberite Pokreni (Select Run). Morate biti administrator da biste pokrenuli ovu alatku. Kada alatka potvrdi da je hardver uređaja kompatibilan, biće vam predstavljeni uslovi licence.

Izaberite Prihvati i instaliraj (Select Accept and Install).

Kako-preuzeti-Windovs-11-preko-Installation-Assistant-a

Kada je alatka spremna, kliknite na dugme Ponovo pokreni (Restart Now) da biste završili instalaciju na računaru.

Biće potrebno neko vreme da se instalira Windows 11, a računar će se ponovo pokrenuti nekoliko puta. Nemojte isključivati računar tokom nadogradnje.

Kako preuzeti Windows 11 sa ISO slikom

Preuzimanje ISO datoteke vam omogućava da je jednostavno skinete ISO sliku kao i svaki drugi dokument. Ako želite snimite ga na računar, DVD ili sačuvajte na USB ključu. Pokrenite ISO datoteku, izaberite „Mount“ i Windows će je jednostavno videti kao virtuelni DVD u disk jedinici. Moći ćete da započnete proces instalacije u jednom koraku.

Prvo posetite stranicu Preuzmi Windows 11. Videćete nekoliko drugih opcija za instalaciju, ali tražite Preuzmi Windows 11 Disk Image (ISO).

Kako-preuzeti-Windows-11-sa-ISO-slikom

Pomerajte stranicu nadole dok ne vidite padajući meni sa oznakom Izaberite Preuzmi. Kliknite na padajući meni, a zatim izaberite Windows 11, pa idite na Preuzmi. Zatim će od vas biti zatraženo da izaberete jezik, kliknite na Potvrdi, a zatim kliknite na 64-bitnu opciju za preuzimanje da biste konačno počeli da preuzimate ISO.

Kada se preuzimanje završi, vaš posao nije u potpunosti završen. Morate da snimite tu ISO sliku na USB disk. A da biste to uradili, biće vam potreban dodatni softver.

Da biste standardni USB disk pretvorili u instalacioni disk, moraćete da koristite program pod nazivom Rufus (ovde imate uputstvo za RUFUS).
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2021 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.