Da biste izbrisali svoj Twitter nalog, prvo ćete morati da ga deaktivirate. Deaktiviranje je u suštini način da uklonite vaš nalog, a da ga i dalje ostavite otvorenim za slučaj ako se predomislite.
Kada deaktivirate svoj nalog, Twitter će ukloniti vaše podatke sa Twitera u roku od nekoliko minuta. Vaš nalog će tada biti stavljen u red za trajno brisanje. Nakon 30 dana, Twitter će započeti proces trajnog brisanja vašeg naloga i povezanih podataka. Vaši podaci će tada biti zauvek izbrisani.
Brisanje Twitter naloga je brzo i lako. To možete učiniti sa računara ili mobilnog telefona.
Brisanje Twiter naloga sa računara
Kliknite na ikonu sa tri tačke na levoj traci za navigaciju.

Izaberite Podešavanja i privatnost - Settings and privacy.

U okviru Vaš naloga kliknite na Deaktiviraj svoj nalog - Deactivate your account.

Unesite svoju lozinku, a zatim kliknite na crveno dugme Deaktiviraj - Deactivate.

Brisanje Twiter naloga sa mobilnog telefona
Dodirnite ikonu korisnika u gornjem levom uglu aplikacije.

Izaberite Podešavanja i privatnost - Settings and privacy.

U okviru Vaš nalog - Your account izaberite Deaktiviraj svoj nalog - Deactivate your account.

Unesite svoju lozinku, a zatim dodirnite crveno dugme Deaktiviraj – Deactivate.

Nakon deaktivacije, Twitter će vas obavestiti da je vaš nalog sada deaktiviran. Vaši podaci će nestanu sa Twitter-a za nekoliko minuta, a podaci će biti trajno izbrisani ako se ponovo ne prijavite u roku od 30 dana.
Kako ponovo aktivirati svoj Twitter nalog
Ako se predomislite sa deaktivacijom, otvorite svoju Twitter aplikaciju i prijavite se sa korisničkim imenom i lozinkom svog naloga. Kada se prijavite, vaš nalog će biti ponovo aktiviran. Posle nekog vremena vratiće se podaci sa vašeg naloga.
