Kako napraviti dobar selfi?
Ako volite da pravite selfi fotografije koje postavljate na Internetu, pogledajte naše savete kako da napravite što bolje slike.

 

Napraviti savršen selfi nije nimalo lako. Treba naći pravi balans između filtera za svetlo, ugla slikanja i odabira odgovarajućeg foto filtera.

Mi ćemo vam dati nekoliko saveta da napravite što bolje selfi fotografije.

kako napraviti selfi

Pazite na osvetljenje

Ako vaše selfi fotografije ne izgledaju dobro, verovatno je problem u osvetljenju. Kao i kod bilo koje druge fotografije, ključ je u prirodnom osvetlenju. Svetlost u pravljenju dobre fotografije je najbolji kozmetički proizvod koji ne morate da platite. Uvek možete pronaći dobar izvor svetlosti i unutar prostorije. Prilikom fotografisanja treba da vodite računa da se sunce ne nalazi direktno iza vas jer slika neće uspeti (nećete se videti od sunca).

Izbegavajte senke

Nema ništa gore od toga da vam senka prekrije lice i upropasti fotografiju. Kada pravite fotografiju najbolje je da se okrenite direktno prema suncu. Najbolji trenutak za pravljenje selfija je u vreme izlaska ili zalaska sunca, tada je svetlost slaba i najlepša. 

Mirror selfi

Dobro je praviti selfi uz pomoć ogledala. Ukoliko prolazite pored ogledala, a dopada vam se ono što vidite, obavezno se fotografišite!

Poza za selfi

Kada se fotografišete obavezno se nasmešite ili napravite veseli izraz lica. Tužno lice vam neće pomoći.

Ako želite pokazati sjajnu figu vašeg tela, morate stajati ispred ogledala punom dužinom kako biste uhvatili telo od glave do pete. U ovom slučaju vaše lice više nije u fokusu fotografije.

Fotografija bi se u potpunosti trebala fokusirati na vašu figuru, a ne na slučajne objekte u pozadini.

Napravite puno selfija

Neki od najboljih majstora za selfi kažu da uslikaju i po 300 selfija pre nego što nađu jedan koji će da objave na društvenim mrežama. Pokušajte da se okrećete u različitim smerovima i uglovima kako bi izabrali široku paletu selfija.

Budite spontani

I onda kada pronađete vašu omiljenu pozu, ne znači da ne treba s vremena na vreme da budete spontani i isprobate nešto novo. Uradite nešto drugačije, na šta vaši pratioci na društvenim mrežama nisi navikli.

Nađite lepšu stranu lica

Svako od nas ima svoju lepšu stranu lica, jer niko nema u potpunosti simetrično lice. To bi moglo objasniti zašto vam se više sviđaju fotografije na kojima pozirate npr. na desnoj, umesto na levoj strani. Kako bi našli svoju lepšu stranu lica, pokušajte pomerati telefon oko lica i pravite selfije. Kada završite odaberite fotografije koje vam se najviše sviđaju.

Razmislite kada ćete koristiti blic

Pronalazak prirodnog svetla i izbegavanje senki su ključni saveti za dobar selfi, ali postoje slučajevi kada želite snimiti selfi u mračnom prostoru. Uključite blic tokom slikanja selfija, vaše lice će biti savršeno osvetljeno, a pozadina će ostati tamna. Treba napomenuti da kvalitet fotografija sa blicem nije baš najboljeg kvaliteta.

Koristite najbolje aplikacije i filtere

Poznati selfi majstori preporučuju korišćenje Valencia filtera na Instagram-u. Taj filter je čaroban za razliku od ostalih filtera i čini da svi izgledaju prelepo.

Snapseed - je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija koju morate isprobati.

VSCO - je verovatno jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija, a omogućava korisnicima filmski izgled fotografija uz pomoć mnoštva filtera.

Nemojte preterivati sa puno filtera jer ćete izgledati neprirodno, a moguće i smešno!

Najbolji telefoni za selfi

Najbolje kamere za pametne telefone se neizbežno nalaze na skupljim uređajima.

Najbolji telefoni za selfi

Iako obično povezujemo selfije sa telefonima, ako malo bolje razmislite, postoje razni fotoaparati koji mogu biti fantastični za snimanje selfija. Osim toga cene fotoaparata postaju sve konkurentnije, oni mogu biti znatno jeftiniji od vrhunskog pametnog telefona. Pogledajte naš tekst o fotoaparatima OVDE.

Evo nekih preporuka za najbolje telefone za selfi.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Xiaomi 13 Pro

Google Pixel 7 Pro

Apple iPhone 14 Pro

OnePlus 10 Pro

Nadamo se da će vam ovaj tekst biti od koristi.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2023 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.