Kako očistiti tastaturu laptopa ili računara
Prljava tastatura je posledica svakodnevne upotrebe računara. Iako se trudite da održavate tastaturu računara čistom, prljavština i prašina su neizbežni.

 

čišćenje tastature na laptopu ili računaru

 

Prljavština, mrvice hrane ili dlačice mogu da dovedu do neuredne tastature ali i da poremeti funkcionalnost vašeg laptopa ili računara. Ne dozvolite da prašina napravi haos od vaše tatsature.

Izbegavajte da jedete preko tastature i držite piće podalje da ne bi prolili tečnosti po uređaju. U slučaju da polijete tastaturu laptopa, obavezno ga isključite sa napajanja i okrenite naopačke. Laptop nemojte pokretati dok ga ne odnesete u servis, da ne dođe do kratkog spoja.

Laptop je najbolje držati zatvoren dok se ne koristiti ili ga prekrijte nekom krpom da bi sveli prašinu na minimum.

U ovom vodiču ćemo vam dati savete kako da očistite tastaturu.

Prvi i najosnovniji način čišćenja tastature je ručno.

Počnite tako što ćete okrenuti tastaturu naopako da biste je protresli. A ako posedujete mehaničku tastaturu, možete očistiti područje ispod pojedinačnih tastera tako što ćete ukloniti poklopce za tastere.

Kada sve istresete, možete ući u duboko čišćenje. Koristite krpu od mikrofibera, dezinfekcione maramice, izopropil alkohol ili sluz za čišćenje da biste obrisali svu prljavštinu ili ostatke.

Tastaturu možete očistiti i sa izopropil alkoholom. Navlažite krpu ili pamučni štapić sa alkoholom i pređite nekoliko puta preko tastature. Alkohol je veoma efikasan čistač.

Ako želite da temeljno očistite svoju tastaturu najbolje je da koristite komprimovani vazduh. Omogućava vam da izduvate čestice prljavštine i prašine sa vaše tastature.

Za čišćenje možete iskoristiti i kućni usisivač. Koristite priključak sa četkicom i smanjite usisivač na najnižu jačinu da ne biste oštetili tastaturu.

Ako naiđete na tvrdokorne ostatke između tastera na tastaturi, uklonite ih četkicom za zube. Dlake četkice za zube su male i dovoljno nežne za delikatan posao čišćenja.

Brisanjem tastature vlažnom krpom ili maramicama uklonićete sve lepljive ostatke. Vodite računa da krpa ili maramice nisu previše vlažni.

Sada kada ste očistili tastaturu, vreme je da pređete na druge elektronske uređaje koji su možda prljavi.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2024 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.