Kako ukloniti svoje podatke iz Google pretrage
Kada se nešto nađe na internetu, gotovo je nemoguće da se to ukloni. Google je najavio da od 27. Aprila 2022 god. možete da podnesete zahtev za uklanjanje dodatnih rezultata Google pretrage koji sadrže vaše lične podatke.

 

Pored uklanjanja ličnih podataka, Google razmatra zahteve za uklanjanje slika maloletnika, lažne pornografije i drugog eksplicitnog sadržaja.

Ovim potezom Google je omogućio korisnicima da još bolje zaštite svoju privatnost i bezbednost na internetu.

Kada budete spremni, idite na Google-ov obrazac za uklanjanje rezultata pretrage.

Kako ukloniti svoje podatke iz Google pretrage

Prvo će vas pitati da li ste kontaktirali vlasnike web lokacije da ukloni sporni sadržaj. Ovo nije neophodno, tako da možete samo da izaberete Ne, radije ne bih. Kada Google pita šta biste želeli da uklonite, izaberite: Lični podaci, poput brojeva lične karte, privatna dokumenata…

Kako ukloniti svoje podatke iz Google pretrage

Navedite sve web adrese na kojima ste pronašli svoje podatke. To može značiti web adrese ili web stranice koja sadrži vaše informacije u rezultatima Google pretrage. Možda ćete morati da pošaljete snimke ekrana rezultata pretrage da biste pomogli Google-u da vam suzi zahtev. Možete da pošaljete do 1.000 web adresa.

Pri kraju obrasca od vas će se tražiti da podelite listu relevantnih termina za pretragu, kao što su vaše puno ime i prezime, nadimak ili devojačko prezime. Pruža vam se mogućnost da podelite dodatne detalje pre nego što potpišete i podnesete zahtev za uklanjanje.

Poslednje pitanje u ovom obrascu je da li se vaši lični podaci odnose na doxxing. Google pita da li se informacije "dele sa zlonamernim, pretećim ili uznemiravajućim namerama - being shared with malicious, threatening, or harassing intent". Ako je to slučaj, izaberite Da.

U slučajevima kada se vaše informacije pojavljuju kao deo javnog zapisa, kao što je sudski podnesak ili vladina web stranica, Google to neće ukloniti iz rezultata pretrage.

Kada sve završite dobićete e-poruku sa potvrdom od Google-a u kojoj se navodi da je zahtev za uklanjanje primljen. Google će vas obavestiti kada odluči da preduzme ili ne preduzme ništa u vezi vašeg zahteva.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2024 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.