Windows 10 vs Windows 11
Windows 11 i 10 imaju dosta sličnosti, a najveće promene su u interfejsu i vidžetima.

 

windows-11-vs-windows-10

 

Ako postoji jedna stvar koja se ističe u vezi sa Windows 11, to su vizuelni elementi. Prozori, paneli menija i okviri za obaveštenja imaju odgovarajuće zaobljene uglove koji svemu daju lepši izgled.

Još jedna vizuelna promena na Windows 11 je premeštanje menija Start, koji se sada podrazumevano nalazi u donjem centru ekrana. Programi na traci zadataka takođe izgledaju malo drugačije.

Android aplikacije su sada dostupne za Windows 11 preko Microsoft Store -a. Korisnici Windows-a čekali su godinama korak ka boljem spajanju mobilnih i laptop uređaja.

Windows 11 Start meni ne prikazuje nedavno instalirane aplikacije ili često korišćene aplikacije. Ikone u 11 ne prikazuju nikakve informacije o aplikacijama kao što to čine Windows 10 pločice. 

Za rad na daljinu možete koristiti Windows 11 i Windows 10, ali funkcije za saradnju u sistemu Windows 11 su mnogo bolje. Podržavaju zamućenje pozadine, prilagođavanje kontakta očima za sastanke i automatsko kadriranje.

Funkcije koje pokreće veštačka inteligencija dostupne su preko Microsoft timova, mada neke od njih mogu zavisiti od hardvera koji imate na računaru.

Windows 11 uključuje funkcije koje se zovu Snap Groups and Snap Layouts. To su aplikacija koje koristite odjednom i koje se nalaze na traci zadataka i mogu se pojaviti ili umanjiti u isto vreme radi lakšeg prebacivanja zadataka. Takođe vam omogućavaju da lako uključite i isključite monitor, a da ne izgubite gde se nalaze vaši otvoreni prozori.

Windows 11 ima funkcije koje se nalaze na Xbox konzolama, kao što su Auto HDR i DirectStorage, kako bi se poboljšao doživljaj za igranje igara na računaru.

Windows 11 ima poboljšano iskustvo dodira, sa više prostora između ikona na traci zadataka i podrškom za pokrete. Dok koristite olovku možete da čujete i osetite vibracije. U Windows-u 11 uvodena je opcija kucanja glasom, kao i glasovne komande unutar samog sistema.

Windows 11 ima brže buđenje iz stanja mirovanja i brže pregledanje interneta. Ažuriranja za Windows 11 su 40% manja. Windows 11 pruža i bolju efikasnost za duži vek trajanja baterije na uređajima kao što su laptopovi i tableti.

Sve u svemu Windows 11 je bolji od Windows-a 10. Windows 11 dolazi sa širokim spektrom novih funkcija, ima poboljšane performanse i promenjen dizajn.

Nema previše rizika u nadogradnji na Windows 11. Ako niste zadovoljni možete lako da ga deinstalirate i vratite se ponovo na Windows 10.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2024 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.