Windows 7 i Windows 8.1 gube podršku za Google Chrome
Google je najavio da će sa Chrome verzijom 110, koji će biti objavljena početkom sledeće godine, ukinuti podršku za Windows 7 i Windows 8.1.

 

Windows 7 i Windows 8.1 gube podršku za Google Chrome

Google će objaviti finalnu verziju Chrome-a za Windows 7 i Windows 8.1 početkom sledeće godine. Chrome 110, koji je zakazan za izdavanje 7. februara 2023. godine, biće poslednja verzija koja podržava ova dva starija Microsoft OS-a.

Iako je Windows 7 prvi put objavljen 2009. godine, a Microsoft zvanično prekinuo podršku za njega 2020. godine, podaci kažu da operativni sistem i dalje radi na velikom broju računara.

Prema nekim istraživanjima, Windows 7 se nalazi na oko 10 % uređaja širom sveta, dok se Windows 8.1 nalazi na oko 3 % računara.

Chrome će i dalje raditi nakon verzije 110, ali neće dobijati buduća ažuriranja za Windows 7 i Windows 8.1. Dakle, ako još uvek koristite jedan od ova dva OS-a, predlažemo vam nadogradnju što je pre moguće. Na taj način ćete moći da primate bezbednosna ažuriranja za svoj operativni sistem i da iskoristite prednosti najnovijih Chrome funkcija i bezbednosnih poboljšanja.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2022 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.