5 jednostavnih trikova da učinite Google Chrome bržim
Google Chrome je najpopularniji web pretraživač. Međutim vremenom Chrome može postati spor zbog keš datoteka, ekstenzija i potrošnje resursa.

 

Postoji mnogo načina za poboljšanje performansi Chrome-a, kao što je ažuriranje pretraživača, brisanje keš memorije itd.. Evo pet jednostavnih načina da Google Chrome radi brže.

Uklonite kolačiće i keš memoriju

Chrome odlično čuva vašu istoriju pregledanja, kolačiće, keš podatke, slike i druge datoteke. Ovo može biti dobra stvar tokom pregleda jer omogućava da se sajtovi koje često posećujete otvaraju brže.

Međutim, ako vaše keš datoteke postanu prevelike, vaš pretraživač može početi da usporava. Možda ćete želeti da s vremena na vreme ručno obrišete svoje kolačiće i keš datoteke.

How to Make Google Chrome Faster5 jednostavnih trikova da učinite Google Chrome bržim5 jednostavnih trikova da učinite Google Chrome bržim

Koristite manje kartica u pretraživaču

Kartice pretraživača vam omogućavaju da otvorite više web lokacija. Svaka otvorena kartica u Chrome-u ima svoj pokrenuti proces na vašem računaru koji može optertiti vaše sistemske resurse.

5 jednostavnih trikova da učinite Google Chrome bržim

Ako se to dogodi, počnite da koristite manje kartica. Takođe bi trebalo da zatvorite kartice koje ne koristite ako računar počne da usporava.

Zatvaranje otvorene kartice je jednostavno u Chrome-u, kliknite desnim tasterom miša na karticu i izaberite Zatvori iz menija. 

Deinstalirajte ekstenzije koje vam nisu potrebne

Ekstenzije i kartice su najveći resursi Google Chrome-a, ali što ih je manje, Chrome će raditi brže.

Možete da vidite šta najviše zauzima CPU-a i RAM-a tako što ćete pritisnuti Shift + Esc na tastaturi dok je otvoren pretraživač, što će otvoriti Chrome-ov menadžer zadataka. Proverite koji od njih troše najviše resursa.

How to Make Google Chrome Faster

Deinstalirajte ekstenzije tako što ćete desnim tasterom miša kliknuti na njihovu ikonu na traci sa alatkama i ukloniti. Što više ekstenzija uklonite, to će Chrome raditi brže.

Koristite Chrome-ovu uštedu energije

Glavna funkcija Chrome-ove uštede energije je da produži trajanje baterije, ali takođe malo poboljšava performanse ograničavanjem određenih aktivnosti u pozadini. Možete da podesite uštedu energije da se uključuje samo kada baterija dostigne 20% kapaciteta, ali možete da je omogućite i kada je računar isključen.

How to Make Google Chrome Faster

Resetujte Google Chrome

Resetovanje Chrome-a na podrazumevane postavke može da reši probleme sa performansama vraćanjem pretraživača u prvobitnu konfiguraciju, eliminisanjem svih prilagođavanja, proširenja i podešavanja koja mogu da dovedu do usporavanja ili drugih problema.

5 jednostavnih trikova da učinite Google Chrome bržim

Možda ćete želeti da to uradite ako ste bezuspešno isprobali druge metode poboljšanja performansi ili ako niste sigurni koja konkretna podešavanja ili proširenja izazivaju probleme.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2023 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.