Kako da Android bude siguran za decu

Stručnjaci se slažu u tome da je izlaganje mališana novim tehnologijama od malih nogu dobro za njihov razvoj. Razumno igranje igrica može pomoći deci da razviju bolju koordinaciju između oka i ruke, ali i da poboljšaju njihovu koncentraciju.

 

android i deca

 

Da biste zaista bili sigurni da će vaša deca koristiti samo one aplikacije i igrice koje ste odobrili, morate se pobrinuti da vaš smartphone bude siguran za decu.

Zaključajte telefon pinom ili lozinkom.

Kako biste bili sigurni da vaša deca neće koristiti Android uređaj bez vašeg znanja, moraćete da ga zaključate. Na vama je da odaberete želite li da ga zaključate pinom ili lozinkom. 

Kreirajte dečji profil na vašem telefonu

Proverite koju verziju Androida koristi vaš uređaj. Za kreiranje različitih korisničkih profila potrebna vam je verzija 4.2 ili više na tabletu, tj. 5.0 ili više na mobilnom telefonu. Odaberite aplikacije i aktivnosti koje će se moći koristiti u Ograničenom profilu. Android će automatski blokirati gotovo sve pa ćete morati ručno da omogućite korišćenje aplikacija koje želite da učinite dostupnima vašoj deci.

Ograničite aplikacije na Google Play-u

Uključivanjem Roditeljske kontrole (Parental controls) u Google Play aplikaciji, ograničićete aplikacije koje bi vaše dete moglo da instalira na telefon. Moraćete da upišete PIN i potom odaberete koji će se kriterijumi koristiti prilikom ograničavanja pristupa.

Dodatne aplikacije za upravljanje Android uređajem

Postoji čitav niz aplikacija koje mogu dodatno da ograniče korišćenje Android uređaja. Neke od njih, poput Screen Time Parental Control mogu ograničiti vreme korišćenja uređaja, dok druge poput McAfee Safe Family mogu ograničiti i pristup određenim web stranicama ili da blokiraju telefonske pozive.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2022 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.