Windows 11 neće da se ugasi
Verovatno gasite računar svaki dan nakon završenog posla ili zabave. Ali šta se dešava kada se Windows zaglavi i neće da se ugasi?

 

Windows 11 neće da se ugasi

 

Zašto se moj računar ne gasi?

Računar koji ostaje uključen i posle pokušaja gašenja, često je zbog problema u vezi sa softverom ili operativnim sistemom koji ima grešku.

Ako ne možete da isključite računar pomoću menija Start, možete pritisnuti Ctrl + Alt + Del i kliknuti na ikonu napajanja da biste izabrali Isključi - Shut down iz menija.

Drugi način da nasilno isključite svoj Windows 11 je da pritisnete i držite fizičko dugme za uključivanje dok se računar potpuno ne ugasi.

U nekim zaista specifičnim situacijama, možda imate pristup samo komandnoj liniji (CMD). Dugme za napajanje, radna površina i miš mogu biti pokvareni i ovo će i dalje raditi na isključivanju vašeg računara.

Kako možete isključiti računar pomoću komande za isključivanje.

Samo unesite ovu komandu u CMD i potvrdite Enter:

shutdown /s

Pokrenite SFC skeniranje

Kao što smo spomenuli, oštećena sistemska datoteka može sprečiti da se računar isključi. Da biste to popravili, pokrenite komandnu liniju (CMD) sa administrativnim pravima i ukucajte sledeću komandu:

sfc /scannov

Zatim pritisnite Enter. Windows će sada identifikovati i automatski zameniti sve oštećene sistemske datoteke.

Ažurirajte Windows

Windows 11 je prilično nov operativni sistem, tako da Microsoft još uvek pravi ispravke. Ako niste ažurirali sistem neko vreme, možete naići na razne greške ili kvarove, kao što je nemogućnost isključivanja računara.

Windows 11 neće da se ugasi

Da biste ažurirali Windows 11 na najnoviju dostupnu verziju, pokrenite Podešavanja - Settings i kliknite na Windows Update. Zatim kliknite na dugme Proveri ažuriranja - Check for updates.

Resetujte Windows 11

Ako verujete da se Windows 11 ne gasi zbog neispravnih podešavanja ili aplikacije treće strane i ne možete da shvatite kako da ih popravite, pokušajte da resetujete sistem.

Windows 11 će se ponovo instalirati, a tokom procesa će ukloniti sve aplikacije koje ste instalirali i vratiti postavke sistema na njihove podrazumevane vrednosti. Takođe, možete izabrati da li želite da zadržite ili izbrišete svoje lične datoteke.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2012 - 2024 ROUTER WLAN ® gurabija75 & endezija. Sva prava zadržana.